Rumah Iklim Sederhana Empat Musim (RISEM) DITUTUP bagi kerja-kerja Penyelenggaraan Kemudahan dan Pemulihan Tumbuhan.

Segala Kesulitan Amat Dikesali.

Ingin belajar tentang flora dan fauna? Jangan lepaskan peluang untuk menimba ilmu dalam Pakej Pendidikan Botanikal dan pelbagai aktiviti disediakan untuk anda. Terbuka kepada semua peringkat umur. 

Jangan lepaskan peluang untuk sertai Pakej Educational Rainforest Walk. Anda dapat melihat keindahan hutan secara dekat. Tempah SEKARANG!

Nikmati alam semula jadi sepanjang laluan ke Empangan Sungai Baru dan Empangan Air Kuning di TBNSA

Ingin kenali, konservasi dan pelajari spesis Zingiberales? Jangan lepaskan peluang untuk ke Laman Zingiberales di Taman Botani Negara Shah Alam.

Pengunjung boleh melihat pemandangan landskap yang menarik. Taman Hiasan juga sesuai dijadikan sebagai lokasi untuk merehatkan minda.

Ingin mengetahui tentang tumbuhan herba dan tempatan? Jangan lepaskan peluang untuk mengunjungi Taman Konservasi Herba & Tumbuhan Ubatan @ TBNSA

Anda pencinta haiwan? Jangan lepaskan peluang untuk mengunjungi Taman Haiwan @ TBNSA

Kehijauan sawah padi yang terbentang di Taman Padi pasti memberikan gambaran menarik kepada anda. Jom kunjungi Taman Padi @ TBNSA

Kekal sihat dan cergas. Lengkapkan kunjungan ke Taman Botani Negara Shah Alam dengan sewaan basikal, ATV Rides dan Cervello. Jangan lepaskan peluang! 

Maklumat, Untuk perkhidmatan Skytrex Adventure mohon layari laman web tertera www.skytrex-adventure.com atau hubungi talian 013-276 9841 untuk maklumat lebih lanjut.

 

Taman Botani Negara Shah Alam (TBNSA) dibuka semula kepada pengunjung mulai 25 Jun 2019 (Selasa). Pembukaan semula melibatkan tarikan-tarikan dan aktiviti di LALUAN A sahaja. Pengunjung dinasihatkan untuk mematuhi peraturan-peraturan yang ditetapkan oleh Pihak Pengurusan untuk keselesaan semua.

Rumah penginapan Kampung Idaman ditutup sementara waktu
untuk kerja-kerja pembaikan.

Adalah dimaklumkan TBNSA tidak lagi membenarkan sebarang aktiviti memancing mulai 3 Julai 2012 bagi tujuan konservasi dan pembiakan. Hanya aktiviti Pancing Layang (fly fishing) di Empangan Air Kuning sahaja dibenarkan. Sesiapa yang didapati memancing akan didenda RM100 setiap joran.

Perkhidmatan bas akan dihentikan seketika pada pukul 12.15 t/hari
hingga 2.45 petang pada hari Jumaat untuk Solat Jumaat.

Jom pelajari pelbagai jenis herba di Taman Herba dan Ubatan, Taman Botani Negara Shah Alam di samping berseronok bersama keluarga dan rakan-rakan.

Temui Kami   img img img img img
img
22 Julai 2019
I S R K J S A
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
bullet-1   Aduan / Maklumbalas
bullet-1   Panduan Menggunakan Sistem Aduan / Maklumbalas
bullet-1   Perkhidmatan Dalam Talian
bullet-1   Pencapaiaan Piagam Pelanggan
img
Bagaimanakah anda menilai reka bentuk portal TBNSA yang baru?